Image by Karly Santiago

Jag har fallit totalt för praktiken i att lägga orakelkort. Jag fick en kortlek av Anton i julklapp som jag hade önskat mig och den är så magisk.


På sistone har jag känt mig lite frånkopplad från det stora, från Källan, från mina guides. Men när jag tar fram korten känner jag mig alltid grundad, omhändertagen och - ärligt talat - älskad.


För ett litet tag sedan gjorde jag en läggning där jag bland annat bad om budskap från mina guides. Jag har sex stycken guides som är med mig, vilket jag fick veta när jag gjorde en Soul Realignment i januari (vilket för övrigt var helt fantastiskt).


Det här var korten jag fick som budskap då:

För det första är pioner min favoritblomma, varför jag också har dem tatuerade på ena armen. Det här kortet förmedlar det jag också har lärt mig via min Human Design-typ, där jag är Manifesting generator. Det som är viktigt för oss att komma ihåg är att vi har många olika intressen, passioner och talanger - och det är okej. Vi behöver inte vara bäst på en grej, utan får lov att intressera oss för många olika saker samtidigt. För mig innebär detta att mina guides vill påminna mig om att jag får kombinera mina olika intressen och passioner, jag behöver inte välja. Och jag får dessutom göra det "inför" andra - det är okej att visa upp hela mig själv! Att vara mitt fulla jag!


Men också: pionerna för mig symboliserar att jag är på väg att öppnas. Jag läker flera lager.


Därefter kom även detta kort upp:

Jag ler medan jag skriver detta för det var så magiskt att få det här kortet som meddelande från mina guides, när jag nyligen fått veta att min själ har bott på Mintaka. (Jag är inte därifrån men har alltså bott där och blivit influerad även av den platsen på själsnivå). Det här kortet visar att det jag gör just nu har potential, och i kombination med det andra kortet handlar det för mig om att min läkning är på "rätt" väg. Jag behöver behålla mitt mod medan fler skuggor och sår kommer fram för att läkas.


Det här kortet uppmuntrar en att öppna ögonen för de beteenden man behöver släppa. De beteenden som man nu kan se i ljuset, och därefter läka eller ta ett kliv ifrån. Det visar att man är redo att göra just det.


Efter att jag hade dragit dessa magiska kort skapade jag dessutom en Spotify-lista att göra en somatisk meditation till. Somatisk meditation är ett verktyg jag lärde mig i min healer-initiering som jag älskar - det handlar om att landa i sin kropp, våga ge utrymme för känslor och röra sig till musik för att släppa ut det som behöver släppas ut. Det här är något jag leder deltagarna i Läkcirkeln igenom, bland annat. Men jag tänkte att jag ska dela listan oavsett om den används för somatiska meditationer, eller om den används till bara lyssnande, för jag tycker att den blev så fin! Hoppas att du tycker det också.


Så: pioner blommar i vatten.


Tillåt dig själv att blomma ut. Ge dig själv tid att växa och att läka. Våga se dina skuggsidor. Ta dig till havet. Vattna, mata, ta hand om dig själv. Behåll ditt mod. Öva på att visa ditt autentiska jag.


P.S. Jag längtar tills jag kan erbjuda er orakelläggningar! Det kommer bli så magiskt!


Tydligen är det julafton redan nästa vecka - något jag var lyckligt omedveten om tills igårkväll när jag fikade med en vän. Jag trodde att julafton var minst två veckor bort, men nu är den om nio dagar? Otroligt.


Tills dess är det i alla fall självklart att jag önskar mig några fina saker att addera till mina magiska praktiker, för självutveckling, självkärlek och bara allmänt mys.


Kanske kan det inspirera även din lista?

Orakelkort Starseed från Rebecca Campbell. Finns även på svenska och heter då Stjärnsjäl. Finns att hitta på exempelvis Adlibris, Kristallrummet och CDON. Fantastiskt vackra, eller hur? Som starseed lockas jag otroligt mycket av dessa.

En ny morgondagbok från Sanna Sporrong. Den här skriver jag i nästan varje morgon. Lägger en halvtimme på att skriva ut nattens drömmar, dagens idéer eller att manifestera min framtid. Så fint. Finns också på Adlibris, men även ibland på Ica och på Akademibokhandeln.

Fina strumpor! Dessa beiga är från Monki. Vill ha ett par lite högre, beige eller ljusbruna, till mina krämvita stora Buffalos. Wow.

Anteckningsbok nummer 2 från Moleskine, i hardcover. Denna representerar alltså andra boken/filmen. Har redan första! Finns bland annat på Penstore. Jag tycker jättemycket om dessa, de är lätta att öppna helt och hållet trots att de är utan spiral och sidorna blöder inte igenom heller.

Skulle jag bli bortskämd ordentligt skulle jag även tacksamt ta emot den tredje versionen i samma serie. Så fin! Målet är såklart att ha alla sju.

Hur härlig är inte den här koppen från Kara Luna då? Som en liten häxkittel! Wow. Vill gärna dricka mitt té eller chailatte ur den här fina. Känns ju magiskt.

BÖCKER BÖCKER BÖCKER. Självklart önskar jag mig böcker. Några har jag redan önskat mig av specifika personer, men de tåls att nämnas igen!

Bland annat:

The soul of money - Lynne Twist

Thank & grow rich - Pam Grout

Feminim kraft samt Ge kraft åt ditt inre ljus - Rebecca Campbell

It didn't start with you - Mark Wolynn

Healing trauma - Peter Levine


Alla dessa finns på Adlibris.

Fleece hoodie från Arket i off white givetvis, och storlek M. Så jäkla mysig.
SOS fuktmask från Mádara. Min favoritmask, särskilt såhär på vintern när luften är torrare och kallare än någonsin. Finns bland annat på Apotea.


Nejmen hörni det här är nog allt jag behöver för att klara av resten av den här vintern. Eller vad säger ni?


God jul!

Orden kom till mig sommaren 2020. I am ready to heal. I am healing already. De blev ett mantra. något att hålla fast i de dagar när hopplösheten hade ett krampaktigt tag om mitt hjärta, och de dagar när framstegen var vackert tydliga.


De hjälpte mig att våga lägga tid på min självläkning. På självkärlek. På självutveckling.


Jag läste böcker, praktiserade mindfulness, yogade och mediterade. Jag och A var med på Tony Robbins utmaning #comebackchallenge under 8 dagar och valde därefter att investera i det första virtuella Unleash the power within.


Jag la tid på min egen läkning. Jag var redo att läka och jag läkte redan. Och det var så fint.


När hösten började smyga sig på började en idé ta form hos mig. Om jag kan, då borde väl alla kunna? Om läkning finns för mig, då borde det väl finnas för alla?


Tänk om jag hade kunnat och vetat allt det här för bara några år sedan.


Mina tankar ledde mig tillbaka till mitt mantra och plötsligt uppenbarade det sig inte längre som just ett mantra, utan som en titel.


Idén till självläkningsprogrammet 'I am ready to heal & I am healing already' hade fötts.

Drygt ett halvår senare var det klart.


Jag håller fast vid det jag skrev då: det här känns inte helt och hållet som mitt arbete. Det har runnit ur mig. Jag har bara varit en förmedlare av kunskap och inspiration. Vissa gånger gick det så enkelt att skriva att det kändes som att jag inte behövde tänka. Ibland var det svårare men det tog aldrig emot. Det var som om det var det här jag hade väntat på.


För att kunna ge till dig.

Självläkningsprogrammet är baserat på forskning (med källor som exempelvis The body keeps the score, Våga vara operfekt och The Source). Kunskapen är sedan förklarad, förstärkt eller exemplifierad med egna upplevelser. Allt för att din självläkning ska kännas enklare att hantera än vad min har varit.

Jag kallar det en karta, för jag har själv gått vägen med krokiga omvägar och återvändsgränder, men nu skapat en karta utan alla dessa. Det betyder inte att det inte kommer kräva något av dig. Det kommer kräva massvis.


Vi kan inte läka utan tid och tålamod. Vi kan inte läka utan nyfikenhet och tillåtelse. Men vi kan läka. Vi kan verkligen det.

När jag slutade föreläsa om jämställdhetsfrågor, sexuellt våld och psykisk ohälsa trodde jag att jag inte skulle orka ta i dessa ämnen igen. Jag hade fel.


Jag behövde bara en annan vinkel.


Jag har aldrig tidigare utgått från läkning - och hoppfullhet. Jag hade själv inte kommit tillräckligt långt för att kunna utgå från det.


När jag tog mig ur den destruktiva relation jag var fast i var det något som lossnade. Jag hade visserligen gått i terapi och traumabehandling innan dess, men ingenting hade hjälpt tillräckligt. Allt kändes fortfarande så mörkt.


Sedan dess har jag hittat ljuset.

Jag har hittat det i mig själv. Jag har hittat det i A. Jag har hittat det i yoga. Jag har hittat det i min tacksamhetsdagbok. Jag har hittat det i meditation. Jag har hittat det i böcker. Jag har hittat det i tårar. Jag har hittat det i skratt.


Jag tänker på orden som ibland tröstar mig: There is a crack in everything. That's how the light gets in.


Och jag välkomnar mina sprickor.


Räds inte längre mörkret.

Ibland gör det självklart fortfarande ont. Ibland låser sig allting. Ibland är det som om hela jäkla själen krampar. Men jag har funnit verktyg, medvetenhet och trygghet för att hantera det.


Framförallt har jag funnit självkärlek och självläkning.


Det är det jag vill ge till dig också.

Vill du också sprida dina vingar?


Snart öppnar Läkcirkeln igen. Jag ser verkligen framemot att möta dig där.