Image by Karly Santiago

Fullmåneritual i september

Idag är det läge att hålla en ceremoni, för sig själv eller med andra, för att släppa taget om det som inte längre gynnar dig. Det finns självklart många olika sätt att göra det här på men jag kommer vägleda dig genom det sätt jag själv använde i förmiddags. Det var så fint att ge sig själv den stunden efter frukost! Kanske gör du detta efter lunch, eller ikväll? Eller så sparar du denna vägledning och använder den till nästa fullmåne.


Vad du behöver:

papper och penna

ljus

fat av något slag, som du inte är så rädd om (ex. ett ljusfat)

dator/mobil för att lyssna till musiken och meditationen

ev. smudgebunt (undvik vit salvia & palo santo - om du inte redan har det hemma dvs. Jag hade tyvärr redan införskaffat vit salvia innan jag lärde mig mer och fick veta att denna ört stjäls från urinvånare i Amerika för att säljas till exempelvis Europa. Jag har tagit ett medvetet beslut att använda upp den bunt jag redan har, men kommer inte köpa just vit salvia igen)

ev. kristaller

(jag använde amazonit och jordgubbskvarts)


Amazonit

är en sten för dig som vill gå din egen väg och ta ansvar för ditt liv. Den är stödjande vid all slags förändring. Amazonit är för dig som vill ha och har modet att bryta upp och välja väg i samklang med sitt hjärtas innersta önskan.


Jordgubbskvarts

är en sten för dig som vill känna tacksamhet, vara generös och förstärka kärleken i ditt liv.

Det sägs att jordgubbskvarts är en sten för att låta inspirationen komma och för att undvika att skjuta upp saker.


Musik

Jag skapade en lista igår inför min fullmåneritual som blev helt magiskt att använda i kombination med vad denna ceremonin innebar för mig. Självklart ska du få ta del av denna lista. Här hittar du den (länken går direkt till Spotify). Pausa innan sista låten, där ska du få göra en meditation.


Meditation

Jag valde att använda en guidad meditation, men det är upp till dig. Antingen mediterar du fritt, utifrån en text eller med guidning. Jag föredrar att söka upp meditationer via YouTube och även här gjorde jag det i förväg. Den här meditationen blir därför mitt tips till dig.Ritual

- Börja med att ta fram de saker du vill använda under ritualen. Om du inte har några kristaller eller någon smudge gör det ingenting. Huvudsaken är att göra det så fint och vackert för dig som möjligt. Kanske har du något annat att smycka utrymmet med som känns passande för just detta? Jag hade exempelvis en fin bägare med vatten då jag bjöd in detta element i min ritual, utöver månen och Sirius.

- Sätt igång musiken på låg volym, tänd ljusen och slå dig ner bekvämt - på golvet, en kudde eller på en sittpuff.

- Känn in stunden och bjud in fullmånen för att hjälpa dig att släppa taget om det som inte längre gynnar dig. Var tydlig med att du vill ha hjälp och att du är redo.

- Skriv ner de saker du vill släppa på enskilda lappar. (Klipp eller riv dessa från ett större blad). Exempelvis: "rädslan för att missa roliga saker sent på kvällen", "de höga krav jag ställer på mig själv", eller "oron för xx".

- Titta på en lapp i taget och känn in denna känsla, även fast det är jobbigt. Tacka den för det sätt den har skyddat dig på. Se till att du utforskar varför den har funnits där för dig. Säg sedan att du nu är redo att släppa den, eftersom den inte längre gynnar dig.

- Elda upp lappen och tacka fullmånen för att den hjälper dig.

- Gör detta med varje lapp, till musiken. Säg det du behöver säga, exempelvis "tack för att du har skyddat mig från kritik men jag vet nu att jag behöver kunna göra fel och därför är jag redo att släppa dig", eller "tack för att du har skyddat mig från kaos och svek men jag behöver kunna släppa kontrollen och göra plats för vackrare äventyr".

- Använd din smudgebunt när alla lappar är uppbrända.

- Pausa musiken innan sista låten och sätt igång meditationen.

- Avsluta ritualen genom att lyssna på sista låten, känn den stärkta känslan i kroppen, tacka de element du har bjudit in (framförallt fullmånen). Sträck på dig, res på dig om du behöver det.

- Släck ut ljusen och meddela att "nu är denna ceremoni avslutad".


Happy full moon ceremony!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla