Image by Karly Santiago

I am ready to heal & I am healing already

Orden kom till mig sommaren 2020. I am ready to heal. I am healing already. De blev ett mantra. något att hålla fast i de dagar när hopplösheten hade ett krampaktigt tag om mitt hjärta, och de dagar när framstegen var vackert tydliga.


De hjälpte mig att våga lägga tid på min självläkning. På självkärlek. På självutveckling.


Jag läste böcker, praktiserade mindfulness, yogade och mediterade. Jag och A var med på Tony Robbins utmaning #comebackchallenge under 8 dagar och valde därefter att investera i det första virtuella Unleash the power within.


Jag la tid på min egen läkning. Jag var redo att läka och jag läkte redan. Och det var så fint.


När hösten började smyga sig på började en idé ta form hos mig. Om jag kan, då borde väl alla kunna? Om läkning finns för mig, då borde det väl finnas för alla?


Tänk om jag hade kunnat och vetat allt det här för bara några år sedan.


Mina tankar ledde mig tillbaka till mitt mantra och plötsligt uppenbarade det sig inte längre som just ett mantra, utan som en titel.


Idén till självläkningsprogrammet 'I am ready to heal & I am healing already' hade fötts.

Drygt ett halvår senare var det klart.


Jag håller fast vid det jag skrev då: det här känns inte helt och hållet som mitt arbete. Det har runnit ur mig. Jag har bara varit en förmedlare av kunskap och inspiration. Vissa gånger gick det så enkelt att skriva att det kändes som att jag inte behövde tänka. Ibland var det svårare men det tog aldrig emot. Det var som om det var det här jag hade väntat på.


För att kunna ge till dig.

Självläkningsprogrammet är baserat på forskning (med källor som exempelvis The body keeps the score, Våga vara operfekt och The Source). Kunskapen är sedan förklarad, förstärkt eller exemplifierad med egna upplevelser. Allt för att din självläkning ska kännas enklare att hantera än vad min har varit.

Jag kallar det en karta, för jag har själv gått vägen med krokiga omvägar och återvändsgränder, men nu skapat en karta utan alla dessa. Det betyder inte att det inte kommer kräva något av dig. Det kommer kräva massvis.


Vi kan inte läka utan tid och tålamod. Vi kan inte läka utan nyfikenhet och tillåtelse. Men vi kan läka. Vi kan verkligen det.

När jag slutade föreläsa om jämställdhetsfrågor, sexuellt våld och psykisk ohälsa trodde jag att jag inte skulle orka ta i dessa ämnen igen. Jag hade fel.


Jag behövde bara en annan vinkel.


Jag har aldrig tidigare utgått från läkning - och hoppfullhet. Jag hade själv inte kommit tillräckligt långt för att kunna utgå från det.


När jag tog mig ur den destruktiva relation jag var fast i var det något som lossnade. Jag hade visserligen gått i terapi och traumabehandling innan dess, men ingenting hade hjälpt tillräckligt. Allt kändes fortfarande så mörkt.


Sedan dess har jag hittat ljuset.

Jag har hittat det i mig själv. Jag har hittat det i A. Jag har hittat det i yoga. Jag har hittat det i min tacksamhetsdagbok. Jag har hittat det i meditation. Jag har hittat det i böcker. Jag har hittat det i tårar. Jag har hittat det i skratt.


Jag tänker på orden som ibland tröstar mig: There is a crack in everything. That's how the light gets in.


Och jag välkomnar mina sprickor.


Räds inte längre mörkret.

Ibland gör det självklart fortfarande ont. Ibland låser sig allting. Ibland är det som om hela jäkla själen krampar. Men jag har funnit verktyg, medvetenhet och trygghet för att hantera det.


Framförallt har jag funnit självkärlek och självläkning.


Det är det jag vill ge till dig också.

Vill du också sprida dina vingar?


Snart öppnar Läkcirkeln igen. Jag ser verkligen framemot att möta dig där.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla